Με κακοκαιρία η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές, περιμένουμε την Μ. Πέμπτη. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις, στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια μέτριοι.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το απόγευμα, αναμένονται Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην Κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 5 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αυξημένες τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 17 βαθμούς Κεσλίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Διαστήματα βελτίωσης προβλέπονται στα ανατολικά Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα