Επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

Επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση.

Αναλυτικότερα

Αττική
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις ανατολικές περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 13 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά. Ύφεση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7-9 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-15 βαθμούς. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το μεσημέρι θα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και το πρωί στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα