Αστυνομικός στο εδώλιο για τη δολοφονία της 22χρονης συζύγου του

Με καθυστέρηση 11 (!) ετών έφτασε η ώρα της κρίσης για τον κατηγορούμενο ως συζυγοκτόνο της 22χρονης Ολυμπίας Μάντζιου, ο οποίος φέρεται ότι έκοψε βίαια το νήμα της ζωής της τον Απρίλιο του 2006. Ο αστυνομικός θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο, καθώς -σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών- «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε με πρόθεση» την άτυχη κοπέλα.

Η όμορφη Ολια, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, ήταν μόλις 22 χρόνων και μητέρα ενός μωρού έξι μηνών, όταν τη νύχτα της Ανάστασης, στις 23 Απριλίου 2006, ο αστυνομικός σύζυγός της Σ.Μ., σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη γρονθοκόπησε και στη συνέχεια την έπνιξε με σεντόνι. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το ζευγάρι είχε επισκεφτεί τους γονείς του αστυνομικού, για να γιορτάσουν μαζί την Ανάσταση.

Μετά το δείπνο, περίπου στη 1.30 τα ξημερώματα, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Περιστέρι, όπου φαίνεται ότι ακολούθησε ομηρικός καβγάς. Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του, κλοτσώντας τη «με δύναμη, με τα γυμνά του πόδια, στην περιοχή της κοιλιάς, προκαλώντας της τραυματική αιμορραγική βλάβη στο λεπτό έντερο». Από τα δυνατά χτυπήματα και την αιμορραγία που προκλήθηκε, η Ολυμπία Μάντζιου υπέστη σοκ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Τότε, σύμφωνα με το βούλευμα, ο σύζυγός της, χρησιμοποιώντας το σεντόνι του κρεβατιού τους, φέρεται ότι κάλυψε το πρόσωπο της 22χρονης και πιέζοντάς το με δύναμη, της προκάλεσε ασφυξία, οδηγώντας τη σε φρικτό θάνατο. Οταν δύο ώρες αργότερα η 22χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ήταν πλέον αργά. Ο σύζυγός της στην ανάκριση, αρνούμενος ότι τη σκότωσε, είχε πει ότι κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης με τη σύζυγό του, εκείνη ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της!

Τον βίαιο χαρακτήρα του αστυνομικού είχαν περιγράψει, πάντως, σε καταθέσεις τους οι γονείς και ο αδελφός του θύματος, που υποστήριζαν ότι ξεσπούσε σε βάρος της ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Οι υποψίες των οικείων της στράφηκαν στον σύζυγό της από την εικόνα του άψυχου κορμιού της στο νεκροτομείο. «Είχε μελανιές στα πόδια, το αριστερό μάγουλο ήταν πρησμένο, η μύτη της έγερνε προς τα αριστερά σαν να ήταν σπασμένη και τα χείλη της ήταν σκισμένα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο πατέρας της.

Το πηγαινέλα της δικογραφίας

Οι επί σειρά ετών αντικρουόμενες αποφάσεις των δικαστικών Αρχών είχαν ως αποτέλεσμα η δικογραφία για την υπόθεση δολοφονίας της 22χρονης μητέρας να κάνει αρκετές «βόλτες» στα ανακριτικά γραφεία, μέχρι να πάρει τελικά τον δρόμο για το ακροατήριο. Με βούλευμα που εκδόθηκε το 2009, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών «έδειξε» στον κατηγορούμενο σύζυγο το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ομως, έναν χρόνο αργότερα ο Αρειος Πάγος αναίρεσε το σχετικό βούλευμα, επικαλούμενος έλλειψη εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και παρέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση.

Το δικαστικό συμβούλιο, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, αποφάσισε να μην παραπέμψει τον αστυνομικό σε δίκη. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με αποτέλεσμα η δικογραφία της υπόθεσης να παραπεμφθεί για νέα κρίση, αυτήν τη φορά σε Συμβούλιο Εφετών. Οι δικαστές, δύο μήνες αργότερα, έκαναν δεκτή την έφεση του εισαγγελέα, παραπέμποντας τον κατηγορούμενο αστυνομικό σε δίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα