Αυξάνονται οι μισθοί σε χιλιάδες υπαλλήλους. Δείτε γιατί

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών Κλάδου Σύνταξης κατηγοριών μισθωτών από 1-1-2017 έως την 1-1-2020, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε μικρές αυξήσεις, ανάλογα με το μισθό, για χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και ελαφρύνσεις στις εισφορές που πληρώνουν οι εργοδότες.

Ευνοημένοι είναι ο μισθωτοί σε πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες καθώς μειώνονται οι εισφορές τους σταδιακά έως το 2020 ώστε να διαμορφωθούν στο ίδιο ύψος με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους προβλέπει υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Πρόκειται για ασφαλισμένους στο πρώην ταμείο της ΔΕΗ όπου οι συνολικές εισφορές ανέρχονταν σε 33% και για το τρέχον έτος διαμορφώνονται σε 9,92% από 11% για τους εργαζόμενους και 19,83% από 22% για τον εργοδότη.

Επίσης, για τους ασφαλισμένους στο πρώην ταμείο ΗΣΑΠ, οι εισφορές διαμορφώνονται σε 8,29% και 17,70% για εργαζόμενους κι εργοδότες αντίστοιχα.

Για ασφαλισμένους σε πρώην ταμεία της Εθνικής και της ΕΤΒΑ 8,29% για τους εργαζόμενους και από 18,08% ως 18,27% για τους εργοδότες.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

enikonomia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα