Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει συμφωνία χωρίς ΔΝΤ. Αναμόρφωση στα κοινωνικά επιδόματα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση τονίζοντας ότι χωρίς το ΔΝΤ συμφωνία δεν υπάρχει.

Αναμόρφωση κοινωνικών επιδομάτων, περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, αλλά και νέα προγράμματα, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας ήταν μερικές από τις προτάσεις του.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε στην ομιλία του ότι στην αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων, διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να βελτιωθεί και η εισπραξιμότητα, αλλά να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτό να καταστεί δίκαιο και «ο καθένας να πληρώνει ανάλογα με τις δυνατότητές του».

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, παραδέχθηκε ότι το ποσοστό ανεργίας παραμένει υψηλό και προσέθεσε ότι προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων προγραμμάτων κατάρτισης.

Για μία ακόμη φορά ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει όλα όσα έχει υπογράψει. «Χρειάζεται σταθερότητα και αποτελεσματικότητα και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το τρίτο πρόγραμμα. Δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα. Θέλουμε η Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο όπως και οι άλλες χώρες» υποστήριξε ο κ. Μοσκοβισί.

Συμφωνία πριν το Eurogroup – Απαραίτητο το ΔΝΤ

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σοβαρότητα της όλης υπόθεσης, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Όσο για το ΔΝΤ, ο Επίτροπος -όπως άλλωστε είχε τονίσει νωρίτερα και το στέλεχος της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ- η συμμετοχή του στο πρόγραμμα θεωρείται απόλυτα απαραίτητη.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα