DW: Ματαιώθηκε η έκτακτη Σύνοδος του Βερολίνου για την Ελλάδα

Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Deutsche Welle.

Με μια κατηγορηματική δήλωση το Βερολίνο διαψεύδει ότι σχεδίαζε συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου με το θέμα της κρίσης χρέους της Ελλάδας στο επίκεντρο.

«Δεν υπάρχει, δεν υπήρχε, δεν πρόκειται να γίνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει "έκτακτη κρίσιμη συνάντηση"’ γιατί δεν υπάρχει κρίση, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα συναντιόντουσαν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του ΔΝΤ για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα