Κατάργηση έξι φοροαπαλλαγών θέλουν οι δανειστές

Έξι φοροαπαλλαγές και μειώσεις φόρου κινδυνεύουν να μπουν στην κλίνη του Προκρούστη με απαίτηση του κουαρτέτου.

Την απαίτηση όχι μόνο δεν την αρνήθηκε, ούτε διέψευσε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Εφη Παπανάτσιου, αλλά ουσιαστικά το επιβεβαίωσε λέγοντας στο Realfm “απ’ ότι ξέρω δεν θα έχουμε μείωση του αφορολόγητου. Για τις φοροαπαλλαγές αυτές που έχουν μείνει είναι ελάχιστες. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή.

Οι δανειστές μπορεί να το θέτουν, εμείς το εξετάζουμε, αν γίνει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Παπανάτσιου. Και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση μείωση του αφορολόγητου, αλλά για τις φοροαπαλλαγές δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε κάποιες ομάδες και ποιο ακριβώς είναι το κομμάτι εκείνο που θέλουν οι δανειστές».

Η ουσιαστική επιβεβαίωση της υφυπουργού δείχνει έξι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν ακόμα και είναι η έκπτωση για τις ιατρικές δαπάνες, η έκπτωσης του 1,5% που γίνεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους μέσω της παρακράτησης φόρου, το ειδικό καθεστώς φορολόγησης για τους ναυτικούς, η επανεξέταση το ειδικό καθεστώς φορολόγησης για τη ρακή και το τσίπουρο αλλά και το επίδομα θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι την κατάργησή τους πρότεινε η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία επιπλέον υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθεί και το αφορολόγητο στις 5.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι με περικοπή ή κατάργηση κινδυνεύουν και φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τις επιχειρήσεις.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα