Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αχτσιόγλου - Θεσμών. Πολλά τα αδιέξοδα

Τέσσερις ώρες, πολύ περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό, κράτησε η συνάντηση της υπουργού Εργασίας με τους δανειστές.

Η υπουργός Εργασίας αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κείμενο που έστειλαν οι θεσμοί επιμένουν τόσο για την αύξηση του ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, όσο και για την κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που αν περάσει ουσιαστικά οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

«Τρύπα» 600 εκατ. το 2018 βλέπουν οι θεσμοί

Στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων στο οποίο επιμένει η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει κάποια πρόβλεψη, ενώ σε μεγάλο αγκάθι τείνει να εξελιχθεί και το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι οι θεσμοί ζητούν αλλαγές τόσο στο θέμα των απολύσεων συνδικαλιστικών στελεχών, τόσο και σε αυτό της προκήρυξης εταιρειών.

Οι συναντήσεις με το υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστούν και αύριο χωρίς να έχει προς το παρόν προσδιοριστεί η ώρα της συνάντησης.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ραντεβού άλλαξε τα χρονοδιαγράμματα της ημέρας. Στα επόμενα ραντεβού θα εξεταστούν η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, τα δημοσιονομικά, η Παιδεία, το άνοιγμα των αγορών και τέλος, περίπου στις 10:00 η Υγεία.

 

 

euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα