Έρχεται κούρεμα για οφειλές από τόκους και πρόστιμα δημοσίου για επιχειρήσεις

Σε συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών φαίνεται πως κατέληξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με τις οφειλές που έχουν υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες στο δημόσιο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρότεινε και έγινε αποδεκτό στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα κόκκινα τραπεζικά  δάνεια να κουρεύονται τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν οι δανειολήπτες προς το δημόσιο όχι όμως το αρχικό κεφάλαιο της οφειλής, ειδικά μάλιστα εάν πρόκειται για Φ.Π.Α και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών συμφώνησαν επίσης ότι τουλάχιστον 30 δισ. από τα 90 δισ. των οφειλών στις εφορίες κρίνονται ως μη εισπράξιμα καθώς προέρχονται από πτωχευμένες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους εδώ και χρόνια, από θανόντες ελεύθερους επαγγελματίες ή από φορολογούμενους που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις.

Τα δύο μέρη διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να εφαρμοστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός καθώς οι μεν πιστωτές ζητούν χρονική διάρκεια ενός έτους, ενώ η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο χρόνος του ενός έτους δεν επαρκεί για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια υποστηρίζοντας ότι απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιος χρόνος.

 

 

 

newpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα