Με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου τα αντισταθμιστικά μέτρα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Με πέντε μήνες καθυστέρηση θα δοθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θέσπισε η κυβέρνηση για χάρη μιας μερίδας συνταξιούχων οι οποίοι έχασαν το ΕΚΑΣ τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Νεφελούδης στην ΕΡΤ, τα αντισταθμιστικά μέτρα θα δοθούν μαζί με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου (σ.σ. θα καταβληθούν τέλη Νοεμβρίου)

Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός σχεδιασμός του Υπ. Εργασίας προέβλεπε πως τα αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ μερίδας όσων συνταξιούχων έχασαν το ΕΚΑΣ, τα οποία είχαν θεσπιστεί τον περασμένο Αύγουστο, θα εφαρμόζονταν τον περασμένο Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως οι παροχές αυτές θα δουν αναδρομικά, δηλαδή μαζί με τις παροχές του Δεκεμβρίου, θα δουν και εκείνες που αφορούσαν το διάστημα Αυγούστου - Νοεμβρίου 2016.

Οι παροχές αυτές είναι οι ακόλουθες:

* καταβολή παροχών αντίστοιχων με τα ποσά που κόπηκαν σε άτομα με αναπηρία άνω του 80%, καθώς και σε έναν από τους συζύγους ζευγαριών-δικαιούχων ΕΚΑΣ που το έχασαν.

* προπληρωμένη κάρτα σε όλους όσοι έχασαν ΕΚΑΣ ποσού από 115 ευρώ μηνιαίως και άνω. Το ποσό που θα περιέχει η κάρτα θα είναι ίσο με το 30% της απώλειας.

* απαλλαγή της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη και την απαλλαγή από την εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης για όλους όσοι έχασαν ΕΚΑΣ άνω των 30 ευρώ μηνιαίως.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα