Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις έως το τέλος του 2016

Το δίμηνο προγραμματισμό -και τα απαιτούμενα... κονδύλια- για την καταβολή των συντάξεων τόσο του μηνός Δεκεμβρίου ‘16 όσο και του Ιανουαρίου ‘17 πριν από το τέλος του 2016, «κλείδωσαν» τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

gsis. gr, Τέλη κυκλοφορίας 2017: Πίνακες. Εκτυπώστε το ειδοποιητήριο σε λίγες μέρες



Σύμφωνα με τον τελικό σχεδιασμό που έγινε, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα ρευστότητας (ο ΟΑΕΕ θα επιχορηγηθεί από το ΑΚΑΓΕ, το ΕΤΕΑ θα ρευστοποιήσει ομόλογα αξίας 45 εκατ. - 70 εκατ. ευρώ, φθάνοντας, φέτος, οι εκποιήσεις περιουσίας συνολικά τα 543 εκατ. ευρώ, ενώ το ΙΚΑ δεν θα χρειαστεί ενίσχυση, καθώς τα έσοδά του από εισφορές είναι αυξημένα):

Οι συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου θα καταβληθούν από το ΙΚΑ, το Δημόσιο και τα ταμεία που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 29 Νοεμβρίου, από το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ στις 30 Νοεμβρίου, από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ την 1η Δεκεμβρίου και από το ΕΤΕΑ στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου θα καταβληθούν από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ στις 20 Δεκεμβρίου, του Δημοσίου και των άλλων ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου, του ΕΤΕΑ στις 29 Δεκεμβρίου (αντί για τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα του νέου χρόνου) και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, επίσης στις 29 Δεκεμβρίου (αντί της 30ής Δεκεμβρίου).
imerisia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα