Σε πτώση οι ασιατικές αγορές υπό τον φόβο επικράτησης του Τραμπ

Πτώση άνω του 5% σημειώνει ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο εξαιτίας των φόβων για πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Το γεν και το ευρώ έκαναν κούρσα σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Τόκιο, καθώς οι χρηματομεσίτες φοβούνται ενδεχόμενη νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

Το δολάριο έπεσε στα 101,46 γεν όταν αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Τραμπ την Πολιτεία κλειδί της Φλόριντα, έναντι 105,47 γεν μερικά λεπτά νωρίτερα. Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο Μεξικού έναντι του δολαρίου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, δηλαδή σε ένα επίπεδο 1:20,3195 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent στις ασιατικές αγορές καθώς μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 45 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 2,8% στα 43,70 δολάρια το βαρέλι.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης αντιθέτως κατέγραφε αλματώδη άνοδο κατά 2,9% στα 1.311,80 δολάρια ανά ουγγιά, φθάνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα