Παπαδημητρίου: Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ

Τις προθέσεις του φανέρωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στις πρώτες του δηλώσεις κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιώργο Σταθάκη.

«Στις ΗΠΑ απ’ όπου έρχομαι μετά από εκτεταμένη παραμονή τα investments είναι μία από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Και πρόσθεσε: «Θα εστιάσουμε στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων πάντοτε στα πλαίσιο του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οικοδομώντας βαθμιαία την εμπιστοσύνη στους επενδυτές και τη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση διάκειται φιλικά και η οικονομία είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου άμεσος στόχος αποτελεί επίσης η μείωση των παθογενειών που εμποδίζουν την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας μας.

«Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χαρίτση και τον υφυπουργό κ. Πιτσιόρλα και με την αξιοποίηση και συνεργασία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα