Σουλτς: Έκπληκτος από τις φήμες για πρωτοβουλία για το χρέος

Το ζήτημα του χρέους θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής και Νομισματικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) δεν έχει λάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς «αν ισχύει ότι το ΕΚ θα λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα του χρέους, όπως ανέφεραν ελληνικές κυβερνητικές πηγές», ο Μ. Σουλτς απάντησε τα εξής:

«Άκουσα κι εγώ τη φήμη αυτή ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δε μπορώ να απαντήσω, καθώς εξεπλάγην από τις φήμες πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λάβει κάποια πρωτοβουλία. Είναι αλήθεια ότι μίλησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και με ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ γι’ αυτό το θέμα.

Νομίζω πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, το θέμα του χρέους θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, σε επόμενη συνεδρίασή της. Αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα