Δραγασάκης: Μείωση φόρων αν ρυθμιστεί το χρέος

Παράθυρο για τη μείωση της φορολογίας σε βάθος διετίας και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η αναγκαία -όπως σημείωσε- ρύθμιση του χρέους της χώρας, άνοιξε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του 15ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η ρύθμιση του χρέους, έτσι ώστε από την επόμενη κιόλας χρονιά η χώρα να είναι σε θέση να δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια, πριν επιχειρήσει το άνοιγμά της στις αγορές από το 2018.

Στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, ο ίδιος επεσήμανε πως κομβικό ρόλο για την κυβέρνηση θα έχει το θέμα του εξωδικαστικού διακανονισμού, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που επιβαρύνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή και τη μεταβίβασή τους σε νέους μετόχους, εφόσον κριθεί κάτι τέτοιο απαραίτητο.

Ο τουρισμός, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος, μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης της χώρας με βάση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ελληνική οικονομία.

Ο Γ. Δραγασάκης, απευθυνόμενος στους κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού, ανέφερε πως ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων ότι μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης, θέτοντας ως προτεραιότητες την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της απασχόλησης και κάνοντας λόγο για ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια.

Αναφερόμενος στο επιχειρηματικό περιβάλλον, το κυβερνητικό στέλεχος έκανε λόγο για το τέλος της εποχής της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, λέγοντας πως δεν είναι αποδεκτά πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο, επιχειρηματίες και δραστηριότητα που διοχετεύουν στο εξωτερικό τα κέρδη τους και δεν επανεπενδύουν το σύνολο ή έστω μεγάλο μέρος από αυτά.

Τέλος, ο ίδιος έστειλε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως περιμένει την πρόσκληση για το γεύμα, καθώς θα χάσει το στοίχημα και όσον αφορά τις αφίξεις ξένων επισκεπτών αλλά και όσον αφορά τις τουριστικές εισπράξεις.

 

 

euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα