Reuters: Η Αθήνα μπορεί να εκταμιεύσει 1,7 και όχι 2,8 δισ. τη Δευτέρα

Πολύ πιθανό στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας να υπάρξει έγκριση για εκταμίευση ολόκληρης ή μέρος της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Εντούτοις όμως προσθέτει ότι: «Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι η Ελλάδα κάνει πράγματα μόνο υπό πίεση. Αν δεν είναι έτοιμα όλα, τότε θα περιμένουν».
Σύμφωνα με τον έναν από τους δύο αξιωματούχους που μίλησε στο Reuters το θέμα που δεν έχει κλείσει αφορά το υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

«Είναι πιθανό αυτό να έχει λυθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας» προσθέτει ο αξιωματούχος με το τηλεγράφημα του Reuters να επισημαίνει ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει στο σύνολο τα προαπαιτούμενα μπορεί να μην πάρει τα χρήματα αυτά που είναι απαραίτητα για να αποπληρώσει τις οφειλές της στους ιδιώτες.

«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα αλλά μπορεί τελικά να πάρουν και το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ δήλωσε ο ένας από τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους στο Reuters...
enikonomia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα