Μαρινόπουλος: Ναι στο κούρεμα από τους προμηθευτές

Ποσοστό που υπερβαίνει το 70% του συνόλου των εμπορικών προμηθευτών της Μαρινόπουλος, αντιπροσωπεύοντας απαιτήσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ, έχει ήδη προσφέρει «καταρχήν» συναίνεση στη συμφωνία διάσωσης της εταιρίας από τη Σκλαβενίτης, ανταποκρινόμενο στην επίσημη επιστολή που απέστειλε η PwC, όπως αναφέρουν στο euro2day.gr πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Ο λόγος περί «καταρχήν» συναίνεσης, σημείωσαν οι ίδιες πηγές, γίνεται μόνο διότι τυπικά η συναίνεση θα παρασχεθεί με υπογραφή του επίσημου κειμένου της συμφωνίας διάσωσης, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο ενδεχομένως και μέσα στις επόμενες ώρες.

Η ανταπόκριση αυτή των εμπορικών προμηθευτών χαρακτηρίζεται από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην υλοποίηση του deal ως ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στο εγχείρημα διάσωσης που διεξάγει η Σκλαβενίτης σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Οι εμπορικοί προμηθευτές, σημειώνει άλλο στέλεχος της αγοράς, συναινούν πρακτικά σε «κούρεμα» των υποχρεώσεών τους κατά 50% αλλά με εξόφληση του υπολοίπου τοις μετρητοίς και με την προοπτική ότι διατηρείται στη ζωή ο πελάτης τους, με νέα ιδιοκτησία και management εγνωσμένης αξίας. Γνωρίζουν άλλωστε ότι δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική για τα συμφέροντά τους κι ότι σε άλλη περίπτωση, θα χάσουν τα χρήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στις διαδικασίες του άρθρου 106 βθ, πάνω στις οποίες στηρίζεται το εγχείρημα διάσωσης, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών αυτής της κατηγορίας αφορά στις τράπεζες, η συναίνεση των οποίων είναι δεδομένη.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο euro2day.gr ότι οι διαδικασίες προετοιμασίας της διάσωσης εξελίσσονται ολοταχώς με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί ενώ σημείωσαν ότι κάποιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις πρώτες μέρες στον εφοδιασμό καταστημάτων της Μαρινόπουλος με προϊόντα από τη Σκλαβενίτης, λόγω και του μεγάλου αριθμού καταστημάτων ανά την επικράτεια, θα εξομαλυνθούν πολύ σύντομα καθώς και ότι οι τράπεζες στηρίζουν απολύτως το εγχείρημα, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Κατά συνέπεια, η κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ αναμένεται να γίνει είτε τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μηνός, είτε το πολύ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα