Αναχώρησαν με ανοιχτά ζητήματα οι θεσμοί από την Αθήνα

Ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της εθελούσιας αποκάλυψης κεφαλαίων, μετά την ολοκλήρωση των επαφών της κυβέρνησης με τους θεσμούς στην Αθήνα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχώρησαν, εκτός από την αποστολή του ΔΝΤ που θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4, που δεν αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM.

Τις επόμενες ημέρες και πριν τη συνεδρίαση του EWG θα έχουν «τακτοποιηθεί» τα προαπαιτούμενα, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου για την εκταμίευση της υποδόσης, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Παρατήρησαν επίσης πως υπήρξε πολλή μεγάλη πρόοδος σε όλα τα θέματα. Ορισμένα τεχνικά ζητήματα που απομένουν (αφορούν στο Ταμείο, την εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές), θα επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι «η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέσω κινήτρων για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετασθεί και το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού», όπως τόνισαν.

Νωρίτερα σήμερα, κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά το σχέδιο για καθιέρωση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα