Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπάρξει ένα πολυνομοσχέδιο για όσα ορόσημα - ουρά της πρώτης αξιολόγησης- χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Κατά τη συνάντηση έγινε σύνοψη των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας, και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος παράγοντας, «σήμερα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ' ό,τι ήμουν τη Δευτέρα, καθώς αμβλύνθηκαν αρκετές ανησυχίες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος».

Σύμφωνα επίσης με το εν λόγω στέλεχος, στο θέμα του υπερταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχει η πεποίθηση ότι το θέμα θα έχει κλείσει σε όλες του τις πτυχές τις επόμενες ημέρες, ενώ υπήρξε μεγάλη πρόοδος στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές («πλαστικό χρήμα»).

Παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να μην προχωρήσει τελικά ο «ακατάσχετος λογαριασμός» και η νομοθετική ρύθμιση να συνοδεύεται από μεγαλύτερα κίνητρα, ώστε να αυξηθεί η χρήση «πλαστικού χρήματος» και η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Στο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων, ανέφερε το κορυφαίο στέλεχος, υπάρχουν ακόμα τεχνικά θέματα προς επίλυση, αλλά και οι δυο πλευρές φέρονται να είναι πολύ κοντά.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα και τα όποια ανοικτά ζητήματα στα ορόσημα θα συζητηθούν και θα επιλυθούν σε τεχνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ρεαλιστικό το χρονικό ορόσημο της 29ης Σεπτεμβρίου οπότε συνεδριάζει το Euro Working Group και της 10ης Οκτωβρίου (συνεδρίαση Eurogroup), για την έγκριση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ στη βάση υλοποίησης των ορόσημων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα