Ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ στο Χαμόγελο του Παιδιού. Βίντεο

Τρόπους επίλυσης του προβλήματος που έχει ανακύψει με το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλων ιδρυμάτων που καλούνται να πληρώσουν υπερβολικά μεγάλα ποσά για ΕΝΦΙΑ, αναζητά η κυβέρνηση με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών η απαλλαγή του «Χαμόγελου του Παιδιού» προσκρούει -μεταξύ άλλων- στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σε συνεργασία, πρόσθεσε ότι με την Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, με στόχο να βρεθεί λύση, σε πρώτη φάση επιχειρείται η καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ άνω των 90.000 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για συνολικά περισσότερες απο 1.200 περιπτώσεις, με την πιό "τρανταχτή" να αφορά το Άσυλο Ανιάτων, για το οποίο ο φετινός ΕΝΦΙΑ ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ.

«Να είστε σίγουροι ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, γιατί γνωρίζουμε το σημαντικό έργο αυτών των ιδρυμάτων, αλλά και το οικονομικό πλαίσιο που κινούμαστε. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια», ανέφερε και διευκρίνισε ότι τα εν λόγω ιδρύματα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά κι όχι για όσα χρησιμοποιούν για το σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους», επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα