Έλεγχος της Εισαγγελίας στους πλούσιους ιδιοκτήτες πτωχευμένων εταιρειών

Φως στο φαινόμενο των «πτωχευτικών εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Μετά από εντολή του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ξεκινά, μέσα στα επόμενα 24ωρα τη διασταύρωση δύο λιστών, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή» και επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τη μία, τα περίπου 100 κόκκινα (οριστικά μη εξυπηρετούμενα) επιχειρηματικά δάνεια που υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ από το 2000 και μετά. Και από την άλλη τα 65 CD με κινήσεις λογαριασμών που οι τράπεζες έχουν παραδώσει στους οικονομικούς εισαγγελείς. Πρόκειται για τα CD με όλες τις λίστες πιθανής φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνουν όλες τις κινήσεις λογαριασμών, καταθέσεων και εμβασμάτων φυσικών προσώπων από το 2000 έως το 2012. Στις λίστες αυτές βρίσκονται επιχειρηματίες, άλλοι γιατροί, μηχανικοί, εργολάβοι κα.

Η νέα έρευνα όμως που διέταξε ο εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης, προβλέπει το... πάντρεμα των λιστών ενδεχόμενης φοροδιαφυγής με τα πολύ μεγάλα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια. Σκοπός της έρευνας αυτής είναι να διαπιστωθεί αν μέρος των δανείων αυτών, αντί να επενδυθεί για το σκοπό που ελήφθησαν (να τοποθετηθούν στις επιχειρήσεις δηλαδή) έκανε φτερά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα