Νέα ευκαιρία για ρύθμιση αυθαιρέτων

Τελευταία ευκαιρία για τακτοποίηση αυθαιρέτων έως τον Οκτώβριο του 2018 θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι με το νέο σχέδιο νόμου για τη δόμηση που περιλαμβάνει την τακτοποίηση αυθαιρέτων και δόθηκε σε διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει περισσότερες δόσεις και σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα τόσο για όσους σπεύσουν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση τον πρώτο χρόνο όσο και για ευαίσθητες και οικονομικά ασθενείς ομάδες πληθυσμού αλλά και «πάγωμα» πληρωμής δόσεων από 1-2 χρόνια για μακροχρόνια ανέργους και υπερχρεωμένους.

Σύμφωνα με το Έθνος, το σχέδιο νόμου μειώνει στο μισό τα παράβολα υπαγωγής στη ρύθμιση εκτός από την υψηλή κατηγορία που αφορά ιδιοκτησίες άνω των 5000 τετραγωνικών μέτρων ενώ ορίζει ότι η αποπληρωμή των προστίμων θα γίνεται σε 80 δόσεις αντί για τις 60 της υφιστάμενης ρύθμισης που ισχύει έως τις 8 Οκτωβρίου.

Εκτός ρύθμισης παραμένουν τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν μετά τις 28 Ιουλίου 2011 καθώς διατηρείται η «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει η προηγούμενη ρύθμιση και κρίνονται κατεδαφιστέα.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα