Πρόστιμα στα σπίτια που μισθώνονται παράνομα σε τουρίστες

Πρόστιμα στις κατοικίες που προσφέρονται παράνομα για τουριστική μίσθωση περιλαμβάνει η ρύθμιση, που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε σήμερα η αν.Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά. Η κυρία Κουντουρά ανέφερε ενδεικτικά την πρακτική που υιοθετήθηκε στο Βερολίνο, όπου, όπως έχει γράψει το Tornos News, επιβάλλεται στα μη καταγεγραμμένα ακίνητα, που μισθώνονται σε τουρίστες, χρηματικό πρόστιμο μέχρι και 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόστιμο 50.000 ευρώ προβλέπεται μέχρι τώρα στις βίλες που νοικιάζονται σε τουρίστες χωρίς να έχουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

Όπως είπε η κυρία Κουντουρά, όλο το σχέδιο της ρύθμισης βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να προωθήσει τις διαδικασίες για να γίνει νόμος. Η ίδια, όπως τόνισε, πιέζει για άμεσο θεσμικό πλαίσιο στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών, ώστε η αγορά της φιλοξενίας συνολικά να υπόκειται σε ρυθμιστικό πλαίσιο.

Αναφερόμενη ατο κοινό αίτημα του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων για μείωση της φορολογίας, η κυρία Κουντουρά ανέφερε ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να υπάρξουν μειώσεις.

Διαβάστε επίσης

Ε.Κουντουρά: Θετικά θα κλείσει και το 2016- τι δείχνουν τα στοιχεία για Ιούλιο και Αύγουστο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα