Άλαν Γκρίνσπαν: Μετά το Brexit, η Ελλάδα δεν θα μείνει για πολύ στο ευρώ - Βίντεο

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), Άλαν Γκρίνσπαν το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Άλαν Γκρίνσπαν δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας -και όχι μόνο- μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Χαρακτηριστικά, ο πρώην διοικητής της FED ανέφερε πως το Brexit είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου», ενώ τόνισε πως «αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που μπορώ να θυμηθώ από όσο θυμάμαι».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που θα προκύψουν στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο Άλαν Γκρίνσπαν έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα».

Μεταξύ άλλων ο Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πως: «Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Βρετανούς ψηφοφόρους, έχει ως αιτία της την μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων σε όλη την Ευρώπη», εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος. Αυτό, συνεχίζει ο ίδιος, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα