Ποιοι είναι οι έμμεσοι φόροι και από πότε αρχίζουν να ισχύουν- Όλη η εγκύκλιος!

Αναλυτικές οδηγίες για όλες τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων και για την επιβολή νέων ως αποτέλεσμα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή δίνει με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Σε αυτήν περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές για τους έμμεσους φόρους και προβλέπει τα εξής:

Από την 1η Ιουνίου επιβάλλεται φόρος 10% επί των μηνιαίων λογαριασμών της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Επίσης από 1η Ιουνίου αυξάνεται ο φόρος στη μπύρα από 2,6 ευρώ σε 5 ευρώ ανά 100 λίτρα και από 1,3 σε 2,5 ευρώ ανά 100 λίτρα για τις μικρές ζυθοποιΐες.

Αλλάζουν ακόμη τα τέλη ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα. Από τις αλλαγές αυξάνονται έως και 10% οι λιανικές τιμές για τα οχήματα σημερινής λιανικής αξίας άνω των 17.000 ευρώ ενώ για τα φθηνότερα οχήματα επέρχονται μικρές αυξομειώσεις τιμών

Αυξάνεται από τις 15/10 ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης κατά 5 λεπτά του ευρώ.

Από τον Γενάρη του 2017

Επιβάλλεται από τον Γενάρη του 2017 φόρος 0,10 ευρώ ανά 100 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επιβάλλεται από επίσης, φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.α.

Αυξάνεται από 670 σε 700 ευρώ ανά χιλιόλιτρο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην αμόλυβδη και ο ΕΦΚ στο ντίζελ κίνησης από 330 σε 410 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, στο υγραέριο κίνησης από 330 σε 430 ευρώ ανά τόνο. Στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση μειώνεται ο ΕΦΚ από 1,5 ευρώ σε 0,3 ευρώ ανά gigajoule αλλά δεν μειώνεται για το φυσικό αέριο κίνησης.

Καταργείται ο ΕΦΚ για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και επιβάλλεται κλιμακωτός ΕΦΚ για τις υπόλοιπες χρήσεις φυσικού αερίου.

Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα