Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ λαμβάνει μέρος στην αξιολόγηση

Oι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, συνεχίζουν και λειτουργούν με βάση τους στόχους και τις παραδοχής της Συμφωνίας του καλοκαιριού, το ΔΝΤ ασφαλώς λαμβάνει μέρος στην αξιολόγηση και είμαι βέβαιος πως θα συμμετάσχει και χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτή ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντομπρόβσκις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών μετά το ecofin, σε σχέση με την ανάρτηση του Πολ Τόμσεν στο blog του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Β.Ντομπρόβσκις εξήγησε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των στοιχείων που δίνει ο Πoλ Τόμσεν, επιβεβαίωσε όμως ότι "μετείχε στο eurogroup, και ενημέρωσε του υπουργούς για τα ευρήματα του ΔΝΤ από την πρώτη αξιολόγηση.

"Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη σε σχέση, για παράδειγμα, με τα στοιχεία για τη δημοσιονομική προσπάθεια. Οι θεσμοί αξιολογούν αυτά τα στοιχεία με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, όταν υιοθετούσαμε το Μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης και η συνεργασία είναι στενή", κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα