Στο Eurogroup η μίνι έκθεση των δανειστών για την Ελλάδα

Για τα αποτελέσματα των επαφών των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα ενημερώνει σήμερα το κουαρτέτο το Eurogroup που ξεκινά το μεσημέρι, με τους δανειστές να καταθέτουν τη μίνι έκθεση που συνέταξαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στις εργασίες της συνεδρίασης θα γίνει ένας πρώτος απολογισμός της προόδου της αξιολόγησης.

Αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, να διευκρινιστούν οι ενστάσεις που υπάρχουν και να ξεκαθαριστεί η εικόνα ως προς το τι περιμένουν οι δανειστές από την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Δεν αναμένεται να υπάρξουν καθοριστικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα.

Στο Eurogroup αναμένεται να επισημανθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι και η έναρξη της λειτουργίας του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και η ολοκλήρωση της στελέχωσης αλλά και της προικοδότησής του.

Συνάντηση Τσακαλώτου - Μοσκοβισί πριν την έναρξη του Eurogroup

Συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων και Φορολογίας Πιέρ Μοσκοβισί έχει αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Eurogroup, στις 16:00 το απόγευμα.

Όπως είναι αναμενόμενο, θέμα της συζήτησης είναι η καταγραφή της κατάστασης γύρω από την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αλλά και η προετοιμασία των διαβουλεύσεων της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα