Πλαφόν 12% εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες ζητά το κουαρτέτο


Δέκτης ιδιαίτερα επιθετικής συμπεριφοράς από το κουαρτέτο για την πρόταση της κυβέρνησης να καθοριστούν οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στο 20% για την κύρια σύνταξη έγινε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το κουαρτέτο κατέστησε ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ποσοστό εισφοράς επί του εισοδήματος άνω του 12% και κατέκρινε τον Κατρούγκαλο ότι με την πρότασή του καταστρέφει την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα με το πλαφόν του 12% οι δανειστές ζήτησαν από τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει σε κοστολόγηση και να προσαρμοστούν οι κύριες συντάξεις σε επίπεδα που θα καθιστούν το σύστημα βιώσιμο.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει μείωση των συντάξεων άμεσα.

Στην κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες σήμανε συναγερμός και ο ελιγμός που θα επιχειρηθεί προς την τρόικα είναι η κατάθεση αντιπρότασης που θα συνδέει τη φορολογία με τις ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο πλαφόν.

Ταυτόχρονα σε ότι αφορά στα μπλοκάκια θα επιχειρηθεί η επιβολή εργοδοτικής πράγμα που μάλλον όμως φαντάζει ανέφικτο διότι ουσιαστικά θα αποτελούν μισθωτή εργασία και δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουαρτέτο δεν δείχνει διατεθειμένο να κάνει πίσω και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει εκ νέου να παζαρέψει το ποσοστό στα επίπεδα του 15% ώστε να αποφύγει εκτεταμένες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για την παροχή κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 έτη.

newsnow

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα