Φόρους ύψους ως και 450 εκ. ευρώ προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ

Φόρους ύψους μέχρι και 450 εκ. ευρώ θα κληθούν να υπερψηφίσουν οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές στο επόμενο διάστημα όπως παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016.

«Οι φόροι που θα νομοθετηθούν από εδώ και πέρα είναι κάτω από 450 εκ. ευρώ» είπε ο κ. Αλεξιάδης στη Βουλή προϊδεάζοντας ουσιαστικά τους βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και το σύνολο το σώματος για το τι θα κληθούν να αποφασίσουν με βάση τον νέο προϋπολογισμό. Επιχείρησε, μάλιστα, να διασκεδάσει τις ανησυχίες των βουλευτών επισημαίνοντας ότι πρόκειται για γνωστές υποχρεώσεις οι οποίες «θα νομοθετηθούν από εδώ και πέρα».

Ο κ. Αλεξιάδης αντέκρουσε, πάντως, τις αιτιάσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Σταϊκούρα για πρόσθετα μέτρα ύψους 5,7 δις ευρώ ή άλλων βουλευτών που ανέβασαν τον λογαριασμό σε 7 δις ή 8 δις ευρώ. Υποστήριξε αντίθετα ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένα φορολογικά έσοδα 2,2 δις ευρώ το 2016 έναντι το 2015 αριθμός που καταγράφει ουσιαστικά την πραγματική επιβάρυνση των πολιτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα