Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Ισχυρή έκρηξη έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα τα ξημερώματα της Τρίτης αναστάτωσε το κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας.

Ειδικότερα, άγνωστοι τηλεφώνησαν στις 02.50 στο «ΒΗΜΑ» και στις 02.55 στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ.

Αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής και στις 03.35 ένας εκκωφαντικός θόρυβος προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και στο  γειτονικό ξενοδοχείο Αμαλία. Όπως διαπιστώθηκε, ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε σακ βουαγιάζ στην είσοδο του κτηρίου. Στο σημείο που βρισκόταν το σακίδιο έχει δημιουργηθεί μικρός κρατήρας.
Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκαλεί αίσθηση το σημείο της έκρηξης, καθώς ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ βρίσκεται η πρεσβεία της Κύπρου, ενώ 300 μέτρα μακριά είναι το κοινοβούλιο, σημεία στα οποία και μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έδωσαν στην κυκλοφορία τη λεωφόρο Αμαλίας, ωστόσο αποκλεισμένες παραμένουν οι οδοί Ξενοφώντος και Φιλελλήνων, λίγο πάνω από την πλατεία Συντάγματος.

Μαρτυρία για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ

Ένας αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για  τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα στο ΣΕΒ, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος ενός περπτέρου ανέφερε ότι ο θόρυβος ήταν αρκετά δυνατός ενώ υπήρχε προειδοποίηση από την αστυνομία για την ύπαρξη ενός σάκου και τους συνέστησε να είναι προσεκτικοί με το οστικό κύμα που θα προέκυπτε.

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η συλλογή στοιχείων από το σημείο της έκρηξης τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχει μπει και το υλικό από κάμερες ασφαλείας κτηρίων της περιοχής.

Κάτοικος της περιοχής,ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχει φύλακας στην πρεσβεία της Κύπρου (η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ). «Ο φρουρός θα μπορούσε να αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση, αν ήταν στη θέση του» τόνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα