Ρωμανιάς για συντάξεις: Καταργούνται οι επικουρικές – Στα 300 ευρώ οι κύριες

Όταν πήγα με τον Στρατούλη στο υπουργείο Εργασίας μας ζήτησαν να μην δίνουμε συντάξεις για 2 χρόνια, αποκάλυψε ο Γ. Ρωμανιάς που εκτίμησε επίσης πως σε 2 χρόνια θα έχουν καταργηθεί οι επικουρικές συντάξεις και οι κύριες συντάξεις θα είναι το πολύ 300 με 400 ευρώ.

''Σε 2 χρόνια και 8 μήνες όλες οι επικουρικές συντάξεις θα έχουν καταργηθεί πλήρως'' δήλωσε με σιγουριά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Ρωμανιάς.

Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90.1 Fm, στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» με το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο εκτίμησε πως οι κύριες συντάξεις κινδυνεύουν να περιοριστούν τα επόμενα χρόνια στα 300-400 ευρώ.

''Οι συντάξεις με το ρυθμό που ακολουθείται τώρα θα έχουν δύο μελλοντικές εξελίξεις. Η μία εξέλιξη θα είναι η πλήρης κατάργηση των επικουρικών και η δεύτερη εξέλιξη επί των κυρίων συντάξεων κινδυνεύουν σε λίγα χρόνια να περιοριστούν στα 300-400 ευρώ. Όσο και αν ακούγεται αυτό υπερβολικό, δυστυχώς, δεν είναι. Εάν τραβήξετε τις μαθηματικές προβολές της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε 2 χρόνια και 8 μήνες δεν θα υπάρχει καμία επικουρική σύνταξη, θα έχουν μηδενιστεί όλες οι επικουρικές''.

Αίσθηση επίσης δημιούργησε η αποκάλυψη του πως όταν πήγε στο υπουργείο Εργασίας με το Δημήτρη Στρατούλη, τους προτάθηκε η αναστολή της έκδοσης ασφαλιστικών συντάξεων για δύο χρόνια.

''Μου έρχεται στο μυαλό αυτές τις μέρες μια εισήγηση του είχαμε δεχτεί με τον κ. Στρατούλη να δώσουμε εντολή στα ταμεία επί δύο χρόνια να μην εκδίδουνε συνταξιοδοτικές πράξεις. Επί δύο χρόνια δηλαδή να ανασταλεί η έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομούνταν μερικά δις και έτσι θα μπορούσε μετά να είναι πιο άνετη η χορήγησή τους. Είναι η λογική «πονάει χέρι το κόβω και τελειώνουμε ούτε θεραπείες χρειάζεται ούτε τίποτα».
Αντιλαμβάνεστε ότι τους πήρα κυνήγι, δεν είναι αυτά σωστά πράγματα να λέγονται''.

Ο Γ. Ρωμανιάς χαρακτήρισε ως φιάσκο τις προτάσεις Κατρούγκαλου λέγοντας πως δεν θα οδηγηθούμε σε λύση αλλά σε επιδείνωση του ασφαλιστικού.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα