Η Ελλάδα με κοστολογημένα μέτρα στο Eurogroup της Δευτέρας

Με κοστολογημένα μέτρα θα πάει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας βάσει των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής υπό την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι για τον ερχομό των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναφορικά με τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup, άλλα μέτρα θα είναι ποσοτικοποιημένα και άλλα όχι.  Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κλιμάκια στην Αθήνα(;)

Με φόντο τις ιδιωτικοποιήσεις και το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ, την Τετάρτη αναμένονται τεχνικά κλιμάκια από τους -Θεσμούς πλέον- με σκοπό να τεθούν επι τάπητος τα ζητήματα που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις συναρτήσει και της λίστας των δομικώναλλαγών βάσεις της συμφωνίας με τους εταίρους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεισφέρουν και στην προετοιμασία για το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας που θα αφορά το θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας

Οι ευρωπαϊοι εταίροι πιέζουν για την υλοποίηση των δεσμεύσεων βάσει της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνησης, και όπως επισημαίνεται δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Κόστος για όλους και κυρίως για την Ελλάδα θα ήταν η κωλυσιεργεία πάνω σε αυτούς τους τομείς, την ώρα που πληθαίνουν οι διαρροές για νέο πακέτο στήριξης. Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να βρεθεί η "φόρμουλα" και να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα