Δεν υπάρχει συζήτηση για 3ο πακέτο διάσωσης

Μπαράζ δημοσιευμάτων και τοποθετήσεων διατηρούν στην επιφάνεια το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Για την ώρα πάντως ο πρόεδρος του Eurogroup, δια της εκπροσώπου του αρνείται πως υπάρχει συζήτηση στην Ευρωζώνη για νέο πακέτο. Ως εκ τούτου η δήλωση αυτή έρχεται να διαψεύσει την τοποθέτηση νωρίτερα του Ισπανού ΥΠΟΙΚ, Λους Ντε Γκιντός που έκανε λόγο για σχέδιο 30 ως 50 δισ ευρώ για την στήριξη της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, με δηλώσεις του στο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπροβόσκις:  «Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέα συμφωνία όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί. Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε συζητήσει πως η Ελλάδα θα επέστρεφε στις αγορές, πιθανώς και μέσω μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Αυτό το σενάριο, όμως, μοιάζει λιγότερο πιθανό αυτή τη στιγμή, με δεδομένη και την τρέχουσα χρηματοπιστωτική αστάθεια»

«Εάν δούμε ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα αφορούν την ολοκλήρωση του προγράμματος, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και όντως η Ελλάδα παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της και στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, νομίζω ότι η διαπραγμάτευση ενός νέου πακέτου στήριξης θα είναι πιο εύκολες», προσέθεσε

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα