Η κρίσιμη ημερομηνία για μισθούς - συντάξεις

Εξαιρετικά κρίσιμες είναι οι ημερομηνίες της 25ης και 26ης Μαρτίου οπότε και πληρώνονται οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις. Εκτιμάται πάντως ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε αυτό τον τομέα αφού καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί και με κανένα τρόπο τη μη πληρωμή συντάξεως και εργαζομένων.

Όπως φαίνεται το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας έχει και απόνερα. Συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ. Οι 800.000 δικαιούχοι θα δουν λεφτά στο λογαριασμό τους με καθυστέρηση κάποιων ημερών (η καταβολή θα γινόταν στο τέλος Μαρτίου) αφού πληροφορίες λένε ότι δεν έχει συμπληρωθεί το κονδύλι των 130 εκατ. ευρώ.

Τα Ταμεία αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να χρηματοδοτήσουν ακόμη και τρέχοντα μέτρα όπως η καταβολή του ΕΚΑΣ σε νέους δικαιούχους, η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ, αλλά και η παράταση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ελεύθερους επαγγελματίες. Για τα παραπάνω μέτρα τα ταμεία χρειάζονται 602 εκατ. ευρώ, ως το τέλος Απριλίου, καθώς απαιτούνται:

- 130 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα του πρώτου τριμήνου όπως ήδη αναφέρθηκε

- 25 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οικογενειακά επιδόματα σε περίπου 30.000 δικαιούχους με τροποποιητικές δηλώσεις.

- 75 εκατ. ευρώ για το ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά τριών μηνών, σε περίπου 25.000 νέους δικαιούχους.

- 20 εκατ. ευρώ για να παραταθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 65.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι μένουν ανασφάλιστοι μετά την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου...

 

 

sofokleousin

 


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα