Σπυρόπουλος: Κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων από το ΙΚΑ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων από το ΙΚΑ τον Μάρτιο ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι για τον επόμενο μήνα δεν υπάρχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά το ΙΚΑ, το οποίο όταν αντιμετωπίζει ζήτημα ταμειακής ρευστότητας, καλύπτεται με δημοπρασία ομολόγου από το αποθεματικό του μέσω ΟΔΔΗΧ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Μega, εκτίμησε ότι τα έσοδα του ΙΚΑ το επόμενο διάστημα ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, αφού όπως υπογράμμισε για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται η εξόφληση των οφειλών και του πρώτου διμήνου του 2015. "Έτσι, κάποιοι που ενδεχομένως να μην τις πλήρωναν, τις πληρώνουν για να μπουν στη ρύθμιση" δήλωσε.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης της έκδοσης των συντάξεων, σημειώνοντας ότι η γενουσιουργός αιτία είναι ο κατακερματισμός των Ταμείων, που στις διαδοχικές δε μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Εκτίμησε, πάντως, ότι η ενοποίηση των μηχανογραφικών συστημάτων θα βοηθήσει και από το τέλος του 2016 η σύνταξη θα βγαίνει σε μια μέρα, όπως είπε.

 

 

 

sofokleousin

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα