Σκληρή μάχη για την κυβέρνηση τους επόμενους 4 μήνες. Μήνυμα Τσίπρα

Το μήνυμα στροφής στο ταμπλό της εσωτερικής πολιτικής έδωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας ότι από εδώ και στο εξής για τέσσερις μήνες η κυβέρνηση θα δίνει «μάχη μέρα με τη μέρα».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε διεξοδικά το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους, με στελέχη να συνεχίζουν την κριτική για το περιεχόμενο του email Βαρουφάκη και να υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση.

Η επόμενη πράξη της εσωκομματκής αντιπολίτευσης θα είναι το σαββατοκύριακο με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου η συζήτηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας αναμένεται εκ νέου να ανοίξει με σκληρή κριτική από την αριστερή πτέρυγα.

Εκτενής ήταν η συζήτηση για τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας τις προσεχείς ημέρες. Τα στενά χρονικά περιθώρια και τα ανύπαρκτα ταμειακά διαθέσιμα, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν ανοιχτά τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προκαλούν ασφυξία στον κυβερνητικό μηχανισμό. Έτσι ο κ. Τσίπρας στο μήνυμά του στο Facebook έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς η άμεση εύρεση πόρων που θα καλύψουν τις δημοσιονομικές ανάγκες του κράτους για το Μάρτιο είναι πλέον ο πρωταρχικός στόχος για το Μέγαρο Μαξίμου και την κρατική μηχανή.

Με την ανάρτησή του ωστόσο ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για το διάστημα των 4 μηνών και την καθημερινή μάχη, έστειλε ένα σαφές μήνυμα και προς τους βουλευτές και τους υπουργούς της κυβέρνησης για στοχοπροσήλωση και τερματισμό των διαφωνιών και «παραφωνιών» που βάζουν σε σπιράλ εσωστρέφειας την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ σε μία τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα.

Τι έγραψε στο Facebook ο πρωθυπουργός:

Το επόμενο διάστημα των 4 μηνών, θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα.
Σε αυτή τη μάχη στόχο έχουμε:
-Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.
-Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.
- Να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα
- Να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης

 

 

 

sofokleousin

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα