Σόιμπλε: Αντίθετος σε εύκολη παράταση ελληνικού προγράμματος

Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την τελική αναθεώρηση του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας ζητά ως προϋπόθεση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο περιθώριο της συνάντησης του Eurogroup τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, «οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ώστε να βρεθεί κοινή γραμμή για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».

«Σύμφωνα με πηγές που είχαν πληροφόρηση για αυτή τη συνάντηση, οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί στο να δοθεί κάποια επιείκεια στην Ελλάδα – ενδεχομένως με την παράταση της αποπληρωμής των χρεών, με τη μείωση των στόχων για το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και επιτρέποντας αύξηση των κοινωνικών δαπανών – εφόσον η χώρα τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις» αναφέρουν οι Financial Times.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όμως, αντιστάθηκε στις πιέσεις για τεχνική παράταση του προγράμματος θέτοντας ως προϋπόθεση να δεσμευθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματεύσεις για την τελική αξιολόγηση του προγράμματος, η οποία εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο.

«Χρειάζεσαι μία δομή για να διαπραγματευτείς» δήλωσε άλλος αξιωματούχος που έχει γνώση των απόψεων του κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: «Προς το παρόν, δεν ήταν ξεκάθαροι ως προς αυτό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα