Μερς: Η μείωση χρέους απαιτεί σταθερή οικονομική πολιτική

Η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μια σταθερή οικονομική πολιτική, προειδοποίησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ιβ Μερς, μία ημέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας, προσθέτοντας πάντως ότι «είναι ευθύνη των Ελλήνων ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα τους προσφέρει καλύτερο μέλλον».

Δύο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, ο Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς τόνισε ότι χώρες που έχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας «καλούνται να τα διορθώσουν και να μην διατυπώνουν συνεχώς απαιτήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική».

Κάλεσε μάλιστα τις Βρυξέλλες και τις χώρες της Ευρωζώνη να σεβαστούν το Σύμφωνο Σταθερότητας. «Δεν μπορούμε πάντα να προσφεύγουμε μόνο στη νομισματική πολιτική» για την επίλυση των προβλημάτων εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη», είπε. «Ενώ επικαλούνται συνεχώς την ΕΚΤ, βλέπουμε την ίδια στιγμή πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα ορισμένων κρατών, θέλει να χαλαρώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νομισματικό σύμφωνο», τόνισε ο Μερς. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να επηρεάζεται», πρόσθεσε.

naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα