Ασφαλιστικό Βιογραφικό: Με ένα κλικ δείτε τα ένσημά σας

Με ένα κλικ στον υπολογιστή τους θα έχουν 5,35 εκατομμύρια  ασφαλισμένοι πρόσβαση στο  «ασφαλιστικό τους βιογραφικό», δηλαδή θα μπορούν να δουν την επαγγελματική τους διαδρομή και τα ένσημά τους, από την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Άτλας».

Όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ήδη έχει ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, ενώ έως το τέλος του 2015  θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.

Στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από την 1η-1-1994  μέχρι σήμερα, δίνοντας στους εργαζόμενους της χώρας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση μέσω ατομικών ψηφιακών λογαριασμών στο «ασφαλιστικό τους προφίλ».

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα μπορούν να δουν αναλυτικά την πλήρη ανάλυση του χρόνου ασφάλισης.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για μια «ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα» και τόνισε ότι το νέο σύστημα, αποτελεί «έναν ακόμη ‘άθλο’ του υπουργείου Εργασίας», αλλά και «ουσιαστικό άλμα για την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

Ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015 ολοκληρώνεται η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες.

πηγη sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα