Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πέρασε η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πέρασε η δίμηνη – για τεχνικούς λόγους παράταση του μνημονίου. Ήδη η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η παράταση σύμφωνα με το ΦΕΚ λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2015 και περιλαμβάνει την διαθεσιμότητα της δανειακής διευκόλυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελληνική Δημοκρατία και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για τη δεύτερη τροποποίηση (η πρώτη ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2012) της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, του EFSF, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε από χθες σε ισχύ (17/12) και η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την προσεχή Δευτέρα προβλέπει τους γνωστούς αυστηρούς όρους εφαρμογής που προέβλεπε και η αρχική σύμβαση (παραίτηση αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία, παραίτηση ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας, κά).

Εγκρίθηκε από τη γερμανική Βουλή η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα