Μοσκοβισί: Η τρόικα φεύγει τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον ...

Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Όπως είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, στο τέλος του Φεβρουαρίου θα φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πιστωτική γραμμή και αυτή θα εξασφαλιστεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Μοσκοβισί: Έγιναν πολλά, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη

Μέσα σε θετικό κλίμα έγινε το πρωί η συνάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα με στόχο τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε ειλικρινή τον διάλογο που είχε με τους δύο υπουργούς.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έγιναν πολλά, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη».

«Η Κομισιόν», είπε ο ίδιος, «αναγνωρίζει πως στην Ελλάδα έγινε τεράστια πρόοδος».

«Θέλουμε να περάσουμε σε μια νέα φάση, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», ανέφερε.

«Για το λόγο αυτό υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Η Κομισιόν είναι κοντά στην Ελλάδα και στους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, «η Κομισιόν δεν είναι εχθρός της Ελλάδας. Είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού με στόχο να οικοδομηθεί ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό».

Βρούτσης: Έκπληκτος ο Μοσκοβισί από τις αλλαγές

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «οι βαθιές δημοσιονομικές προσαρμογές που συντελούνται δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι η κοινωνική ευημερία και η κοινωνική συνοχή».

«Δεν συζητήσαμε τα θέματα των πολιτικών εξελίξεων αναλυτικά, αλλά είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει και τον κ. Μοσκοβισί, ως επίτροπο, αλλά και όλους μας.

Όσα κάνουμε μπορούν να κλονιστούν μέσα από ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας το οποί απευχόμαστε όλοι», συμπλήρωσε.

Σκρέκας: Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «έχουμε κάνει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διευκολύνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να έρθουν επενδυτές και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα