Χαρδούβελης: Αδιάλλακτη η τρόικα, δεν την ενδιαφέρει αν θα έχουμε εκλογές

Στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στο Παρίσι αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ που άρπαξαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν σχετικά, όταν τον είδαν στους διαδρόμους της Βουλής.

Περιγράφοντας με δραματικούς τόνους, τα όσα συνέβησαν στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ.Χαρδούβελης, υποστήριξε ότι «το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο», εννοώντας το ΔΝΤ.

«Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εν λόγω επιχείρημα έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών.

«Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεων όμως αυτοί θέλουν και το 1%», είπε, δείχνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και το αδιάλλακτο των δανειστών.

Πάντως, άλλα ήταν αυτά που είπε δημοσίως ο υπουργός Οικονομικών λίγα λεπτά πριν την μετάβασή του στην Βουλή, ευρισκόμενος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την σύσκεψη πρώτα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και μετά ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαίωσαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης - παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος και μετά την 31η Δεκεμβρίου και επιχείρησαν να αποδώσουν την εξέλιξη αυτή – εφόσον επιβεβαιωθεί – σε τεχνικούς λόγους.

Βενιζέλος: Η παράταση του μνημονίου είναι πιθανή

Εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Χαρδούβελης είπε: «Καλά πήγε (σ.σ. αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι). Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, συνεχίζουμε».

Σε σχέση με την παράταση του προγράμματος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως «Μπορεί να υπάρξει παράταση για μικρό διάστημα για τεχνικούς λόγους»

Τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης στο πηγαδάκι με βουλευτές στη Βουλή, ότι «το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», αποκαλύπτει τις προθέσεις των δανειστών αλλά και τη διάθεσή τους για το ελληνικό πρόβλημα».

 

Τι απαντά το υπουργείο των Οικονομικών

Από το πρωί το θέμα των διαπραγματεύσεων το Παρίσι κυριαρχεί στα πηγαδάκια της Βουλής, όπου κυρίαρχος είναι ο προβληματισμός στους βουλευτές της συγκυβέρνησης για το αν αυτή η αδιάλλακτη στάση των δανειστών θα προκαλέσει καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του έσπευσε να διευκρινίσει πως μιλώντας στους βουλευτές, ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά στην αδιαφορία των δανειστών για το ποιος κυβερνά.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν συζήτηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με βουλευτές στη Βουλή, διευκρινίζεται ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε ό,τι αφορά τη στάση των δανειστών ανέφερε απλώς ότι το ΔΝΤ εμφανίζεται αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα