Taxisnet: Βροχή αιτήσεων για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Από το βράδυ της Δευτέρας που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, υποβάλλονταν κατά μέσο όρο 400 αιτήσεις την ώρα.

Η μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Τα πρώτα έσοδα αναμένεται να φανούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς οι οφειλέτες που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Πολλές χιλιάδες  φορολογούμενοι, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, περίμεναν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση ως ανάσα.

Αυτό φάνηκε όταν τον Σεπτέμβριο, περισσότεροι από 851.000 πολίτες άφησαν απλήρωτους φόρους στην εφορία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των οφειλετών του Δημοσίου στα 4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκαν χθες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 1,223 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη να καταγράψουν νέο ρεκόρ και να εκτιναχθούν στα 71,256 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν σχηματιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2014,έφτασαν στο δεκάμηνο στα 10,906 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οκτωβρίου δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Αυτό σημαίνει πως οι οφειλές του 1,223 δισ. ευρώ θα πρέπει είτε να πληρωθούν εφάπαξ ή να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις με την «πάγια ρύθμιση». Μάλιστα, όποιος θέλει να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 ή 100 δόσεων θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει το ληξιπρόθεσμο χρέος του Οκτωβρίου και μετά να κάνει την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, φροντίζοντας ταυτόχρονα ώστε να μην προκύψουν νέες οφειλές μέσα στον Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία πληρωμής της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τον Οκτώβριο αποδεικνύει ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να καλύψουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών στηρίζεται στη ρύθμιση των 100 δόσεων για να μπορέσει να εισπράξει σημαντικό μέρος των 10,9 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών, που έχουν δημιουργηθεί από την αρχή του έτους

 

πηγη  sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα