Σήμερα η κατάθεση του προϋπολογισμού

Σε κλίμα αβεβαιότητας κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα καταθέσει στις 12:00, το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2015 στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Νωρίτερα, στις 11:00, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα ξεκινήσει την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ενώ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε συνεδριάσεις στις 7 του ίδιου μήνα, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να φτάσει στο 3% του ΑΕΠ για το 2015 έναντι 2,9%, όπως προέβλεπε το αρχικό προσχέδιο.

Να σημειωθεί, ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό αλλά και τις φοροελαφρύνσεις που έβαλε στο τραπέζι η κυβέρνηση. Έτσι θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, όπως συνέβη και με τον προϋπολογισμό του 2014, να κατατεθεί αργότερα συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα