ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα αποφασίσει για την προληπτική στήριξη

Δεν έχω ημερομηνία σχετικά με το πότε περιμένουμε τις προτάσεις πολιτικής των ελληνικών αρχών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Παράλληλα σημείωσε ότι «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζουμε την επιθυμία των ελληνικών αρχών να αποφύγουν οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, επίσης. Αλλά, γι' αυτό είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με τις δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να εκσυγχρονισθούν οι δημοσιονομικές αρχές της Ελλάδας και όπως έχουμε πει στο παρελθόν, να ενισχύσουμε τη φορολογική διοίκηση. Πιστεύουμε ότι η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί ώστε ο καθένας να πληρώνει το φορολογικό μερίδιο που του αντιστοιχεί».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η προληπτική στήριξη μπορεί να λάβει πολλές μορφές.

«Αν οι ελληνικές αρχές αποφάσιζαν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που ήθελαν να πάνε, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φύση της προληπτικής στήριξης θα πρέπει να συζητηθεί με εκείνους. Θα μπορούσε να λάβει πολλές μορφές, αλλά δεν θα αρχίσω να εικάζω. Φυσικά, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να υποστηρίξει την Ελλάδα με κάθε τρόπο που θα ήταν χρήσιμο για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, όπως κάνει εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό θα περιλάμβανε τεχνική βοήθεια, αλλά αυτό, όπως είπα, εξαρτάται από τι θα αποφασίσουν οι ελληνικές αρχές να κάνουν και ποια θα είναι η συγκεκριμένη φύση της συμφωνίας. Συζήτησαν την πρόοδο του προγράμματος και πιθανά επόμενα βήματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα