Οι τιμές των ακινήτων σε 48 περιοχές της Αττικής

Τις τιμές των ακινήτων σε 48 περιοχές της Αττικής καταγράφει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η έρευνα διεξήχθη από τους φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος Φωτεινή Κυριαζοπούλου και Ιωάννη Τορνίδη, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή, κ. Θεόδωρου Παναγιωτίδη.

Η έρευνα καταγράφει τις ελάχιστες, μέσες και μέγιστες τιμές στις οποίες πωλούνται τα ακίνητα, βάσει αγγελιών που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα spitogatos, από τον Απρίλιο, έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 31.871 παρατηρήσεις που αφορούν την επιφάνεια και την προσφερόμενη τιμή πώλησης κατοικιών σε 48 περιοχές της Αθήνας.

Αν και δεν είναι τελικά οι τιμές που κλείνονται τα συμβόλαια, καθώς οι τιμές είναι συζητήσιμες, ο σχετικός πίνακας δείχνει την τάση που επικρατεί έπειτα από 6 χρόνια ύφεσης.

Στην έρευνα καταγράφεται πτώση στις υψηλές τιμές, οι οποίες δεν είναι πλέον υπερβολικές, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν ρίξει τις προσδοκίες τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι πολλές γειτονιές έχουν κρατήσει τα υψηλά επίπεδα τιμών, αντίθετα με τον ρυθμό μείωσης άλλων περιοχών, που ξεπέρασε συνολικά το 50%.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα