IIF: Μην περιμένετε νέο κούρεμα του χρέους

Για το ελληνικό χρέος, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ μίλησε ο διευθυντής της Ευρώπης του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), ο οποίος απέκλεισε νέο «κούρεμα» και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ελάφρυνση θα προκύψει μέσω της μείωσης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του IIF, οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα προκύψει μέσω της μείωσης επιτοκίων και σε καμία περίπτωση μέσω νέου «κουρέματος»Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Jeffrey Anderson, αναφέρθηκε στις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συνεχείς αλλαγές στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, που καθυστερούν τις διαδικασίες πώλησης δημόσιας περιουσίας.

«Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντιδρούν στην κακή διαχείριση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων, που αν βρίσκονταν σε ιδιωτικά χέρια θα απέδιδαν μεγάλα έσοδα στους φορολογούμενους».

Αναφορικά με το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται τη «σφραγίδα» του ΔΝΤ και, κυρίως, της Ευρωζώνης, ώστε να γνωρίζουν οι αγορές πως η χώρα έχει πρόσβαση στη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Επιπλέον, τόνισε πως οι συστημικές ελληνικές τράπεζες δεν θα χρησιμοποιήσουν και τα 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς ενδεχόμενες ανάγκες ρευστότητας που θα προκύψουν από τα stress tests, θα καλυφθούν ιδιωτικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα