Χαρδούβελης: Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρέος

Μετά το Eurogroup της 8η Δεκεμβρίου θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» είναι ο τίτλος της συνέντευξης και σ’ αυτήν ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση με τους δανειστές μας για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Ακόμα, ο κ. Χαρδούβελης αποκάλυψε ότι ανοίγει ο δρόμος για την μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου χρόνου και ότι το υπουργείο επισπεύδει τις διαδικασίες για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η οποία θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως παραδέχθηκε ότι μια μικρή αβεβαιότητα για τα σχέδια της Ελλάδας προβάλλει ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι απαιτείται η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να μπει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τέλος, δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του ότι οι οίκοι αξιολόγηση θα προχωρήσουν σύντομα σε νέες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κάτι που θα βελτιώσει την εικόνα της στις αγορές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα