"Κλειδώνει" στις 100 οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ταμεία - εφορία

Έως και τις 100 δόσεις ενδέχεται να αγγίξει η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα των κόκκινων δανείων, σχετικά με τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της Ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει παράλληλα "κούρεμα" έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ μάλλον συμφωνούν ότι τελικά οι δόσεις αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις, ενώ έχουν ήδη αποσπάσει από την κυβέρνηση την διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει επίβλεψη ορθής εφαρμογής της ρύθμισης από την τρόικα.

Στην διετή ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα υπαχθούν 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις , αυτό συνεπάγεται πως αυτές θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών προς τράπεζες, εφορία και ταμεία το μάξιμουμ έως και σε 8,3 χρόνια. Διότι οι δόσεις εξόφλησης προς το Δημόσιο θα συμπληρώνονται με τη συμφωνία ρύθμισης που κάθε επιχείρηση θα κάνει με την τράπεζα της. Αυτό που αναμένεται είναι πως η συμφωνία των 100 δόσεων θα επεκταθεί και πέραν των 110.000 επιχειρήσεων που θα ρυθμίσουν τα δάνεια τους και θα αφορά σε κάθε επιχείρηση και επαγγελματία με ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

ΠΗΓΗ sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα