Alpha Bank: Σε ισχύ πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank, με συμβάσεις αορίστου χρόνου ή με σχέση έμμισθης εντολής, να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ανακοίνωσε η τράπεζα, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και την σημαντική μείωση, του προσωπικού του ομίλου, με τις πληροφορίες να θέλουν το όριο που έχει τεθεί να αφορά σε επιθυμητή αποχώρηση ως και 2.000 υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εσωτερική εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση της Alpha Bank, οι υπάλληλοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου θα λάβουν το 100% της νόμιμης αποζημίωσης που θα δικαιούνταν σε περίπτωση απόλυσης χωρίς προειδοποίηση.

Πρόσθετα, ως κίνητρο για την αποχώρηση τους, θα εισπράξουν επιπλέον ποσό από 20% ως και 80% της αποζημίωσης, αναλόγως της ηλικίας του υπαλλήλου και των ετών προϋπηρεσίας του στην τράπεζα.

Στο άθροισμα της νόμιμης αποζημίωσης και του κινήτρου, προβλέπεται και προσαύξηση κατά 10% ως 20%, πάλι βάσει της ηλικίας τους, αλλά μόνο για υπαλλήλους της Alpha Bank που εργάζονται στην περιφέρεια, εκτός δηλαδή των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται από την τράπεζα, το συνολικό ποσό που μπορεί να λάβει κάποιος εργαζόμενους που θα μετάσχει στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 8.000 ευρώ ή μεγαλύτερο των 170.000 ευρώ μεικτών.

Πέραν της οικονομικής απολαβής, οι υπάλληλοι που θα φύγουν από την Alpha Bank ως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσουν να έχουν, για δύο χρόνια, πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη μέσω του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου που έχει συνάψει η τράπεζα για το προσωπικό της.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τόσο τα προνομιακά επιτόκια για υφιστάμενα δάνεια που έχουν ληφθεί από την τράπεζα μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2014 όσο και τους προσφερόμενους, από την τράπεζα στο προσωπικό της, ευνοϊκούς όρους για υφιστάμενες ρυθμίσεις οφειλών ή για νέες που θα συναφθούν ως την ημέρα της αποχώρησης τους.

www.antenna.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα